Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Noordstraat 36 in Tilburg 5038 EJ

Noordstraat 36

5038 EJ Tilburg
Vraagprijs € 1.950.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

NOORDSTRAAT 36 TILBURG

OPEN DAG ZATERDAG 30 MAART 2019 VAN 10.30 UUR TOT 13.30 UUR.

Een van de bekendste en meest prestigieuze villa’s van Tilburg, Villa De Vier Jaargetijden.

Dit vrijstaand herenhuis is gelegen op een grotendeels ommuurd perceel van ruim 2.700 m2. De stadsvilla is gelegen in het hart van Tilburg. Op het terrein bevinden zich...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 759 m² In units vanaf 759 m² Aantal lagen 3
Lees meer

Omschrijving

NOORDSTRAAT 36 TILBURG

OPEN DAG ZATERDAG 30 MAART 2019 VAN 10.30 UUR TOT 13.30 UUR.

Een van de bekendste en meest prestigieuze villa’s van Tilburg, Villa De Vier Jaargetijden.

Dit vrijstaand herenhuis is gelegen op een grotendeels ommuurd perceel van ruim 2.700 m2. De stadsvilla is gelegen in het hart van Tilburg. Op het terrein bevinden zich prachtige eeuwenoude kastanjebomen.

Natuurlijk staat Villa De Vier Jaargetijden bekend als uitspanning, horecagelegenheid, maar ook als voormalige fabrikantenvilla.
Het biedt door zijn bijzondere architectuur plezier voor iedereen, hoe wisselend het gebruik ook zou kunnen zijn. Let eens op de entree met de beelden op 3 meter hoogte, de enorm rijk versierde plafonds in relïef en kleur op de begane grond en zelfs op de verdieping vindt u bijzondere plafonds. Het prachtige beeld dat u krijgt als u het stadscentrum van Tilburg binnenkomt en ineens voor de villa staat, met het mooie hekwerk en de unieke gevel. Over de aangelegde achtertuin is dan nog niet eens gesproken. Kortom een genot voor de echte liefhebber van mooie en bijzondere objecten.

Perceel: 2.747 m2
Inhoud: 4.000 m3
Bouwjaar: circa 1850-1875 (en daarna verbouwd, waaronder in 1987, 1996 en 1998)
Oppervlak: 759 m2
Begane grond: 468 m2
Eerste verdieping: 153 m2
Tweede verdieping: 137 m2

Indeling
Kelder: wijnkelder
Begane grond: entree, diverse kamers, keuken, balzaal, orangerie
Eerste verdieping: diverse kantoorruimtes en keuken
Tweede verdieping: diverse ruimtes en open zolder


Begane grond:
U komt binnen in een hal. Deze is rijk versierd met een natuurstenen vloer, deuren en architraven in oude 19e eeuwse stijl en een zeer bijzonder plafond met hier de beelden waaraan de villa zijn naam ontleent.

Aan de rechterzijde is de ontvangstruimte. Deze is nu in gebruik als kantoor. Er is een versierde haard en ook hier is een sierlijk plafond.

Via een deur komt u in het tweede deel van de hal. Aan de rechterzijde is een deur naar de Heerenkamer, deze is nu in gebruik als eetzaal. Er is een visgraat parketvloer, een open haard en ook hier een fraai plafond.

Aan de linkerzijde zijn een tweetal vertrekken, de voormalige Salon met openhaard en de Rookkamer met duveltje, deze zijn samengevoegd tot wat nu de Brasserie is. Hier vindt u ook een visgraatparketvloer, open haard, en wederom prachtige plafonds.

Verderop in de hal is aan de rechterzijde een dubbele toiletgroep.

Daarachter zijn een drietal achter elkaar liggende keukens met deels nieuw en deels oud (mogelijk origineel) tegelwerk. Daarachter is een bergruimte. In de tweede keuken vindt u de deur naar de kelder.

De kelder is net op stahoogte. Bijzonder zijn onder andere de gewelven en wijnvakken.

Aan de achterzijde zijn twee grote en nieuwe ruimten: de balzaal en de serre. De balzaal heeft een 19e eeuwse uitstraling met natuurstenen vloer, wanden met beschilderde panelen in natuursteenlook en een sierlijk plafond. Aan de linkerzijde vindt u toiletgroepen en is er een berging met zolder. De serre is in een moderne stijl met leuk vloertegelwerk en veel glas (isolerende beglazing).

Eerste verdieping:

Via de trap in de hal komt u op de overloop van de eerste verdieping genaamd de Borgerie. Het gehele trappenhuis biedt een prachtige doorkijk naar de zolder.

Achter het trappenhuis is een versierde ruimte met toegang tot diverse vertrekken.

Aan de rechterzijde is een eerste kamer, nu in gebruik als vergaderruimte. Daarnaast is een tweede kamer, in gebruik als kantoor. Vervolgens zijn er een tweetal kamers samengevoegd. Deze zijn in gebruik als vergaderkamer. Aan de korte wand is een open haard.

Aan de linkerzijde is een vierde kamer met open haard en ingebouwde kluis. Vervolgens is een kamer omgebouwd tot keuken (met goederenlift). Links naast de trap is een toiletgroep.

De centrale ruimte op de verdieping is fraai met houten vloer, beschilderde wandpanelen en sierlijk plafond. De kamers hebben allen mooie plafonds, deels open haarden en hoge kozijnen met grote ramen.

Tweede verdieping:

Via het centrale trappenhuis komt u op de zolderverdieping.

Een deel van de zolder bestaat uit kleinere vertrekken met uitgetimmerde wanden.

Het grootste deel van de zolder is een open ruimte waarbij het dak, de houten balken en gesleepte schoorstenen mooi in beeld zijn.

Tuin:

Aan de voorzijde is een grote tuin. Deze is grotendeels voorzien van kiezels en er is deels een terras gemaakt. De tuin wordt omgegeven door een fraai hekwerk.

De achtertuin is in een traditionele Engelse stijl. In het midden is een groot kiezelpad en aan weerszijden zijn in een mooi evenwicht perkjes gemaakt. Achterin is een grote fontein. De tuin is deels ommuurd. In de tuin staan een viertal grote beelden.

Algemeen

- Zeer bijzonder object, uniek in zijn soort
- Met grote tuin rondom (en een perceel van ruim 2.700 m2)
- Gelegen in het centrum van Tilburg op 3 minuten loopafstand van centraal station en parkeergarage
- Het is terecht bestempeld als rijksmonument (monumentnummer 35722)
- Er zijn talloze bijzondere elementen te vinden in het pand, zoals de gevel, de kozijnen ook van binnendeuren, vloeren, vele prachtige plafonds, het trappenhuis, om er maar enkele te noemen.

Bestemmingsplan en overige relevante zaken

Bestemming
De bestemming van het object is terug te vinden op ruimtelijkeplannen.nl.

Volgens deze website is de bestemming:
Bestemmingsplan Binnenstad 2010
Gemengd-Binnenstad
Waarde-cultuurhistorie
Horeca categorie 2
Rijksmonument

Gemengd-Binnenstad houdt onder meer het volgende in:
- Bedrijfsactiviteiten categorie A en B
- Opslag
- Kantoren tot maximaal 250 m2
- Maatschappelijke voorzieningen
- Recreatie
- Detailhandel
- Sport
- Dientverlening
- Wonen

Indien u wilt weten of de door u gewenste bestemming mogelijk is kunt u contact opnemen met de gemeente.

Monument
Dit object is een rijksmonument (nummer 35722).

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.950.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 759 m² Perceeloppervlakte 2747 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 10 parkeerplaats(en) Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 759 m² Aantal lagen 3 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Nevenbestemming Leisure, Horeca, Belegging, Winkelruimte, Maatschappelijk vastgoed
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
759 m²
In units vanaf
759 m²
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Functie
Winkelruimte
Oppervlakte
759 m²
In units vanaf
759 m²
Verkoop vloeroppervlakte
759 m²
Verdiepingen
3
Welstandsklasse
A2
Publieksgerichte dienstverlening
Ja
Detailhandel
Ja
Showroom
Ja
Horeca toegestaan
Ja
Functie
Horeca
Regio
Noord-Brabant
Welstandsklasse
A2
Sector
Drankensector
Type
(café) zalencentrum
Terras
Ja
Horecaruimte
759 m²
Sector
Restaurantsector
Type
Bistro, petit-restaurant, café-restaurant, luxe restaurant, restaurant-partycentrum, congres-zalencentrum
Terras
Ja
Sector
Hotelsector
Type
Hotel (-café-restaurant), congreshotel
Terras
Ja
Functie
Leisure
Type
Wellness
Voorzieningen
Horeca aanwezig
Oppervlakte m²
759 m²
Functie
Maatschappelijk vastgoed
Type
Onderwijsinstelling
Oppervlakte
759 m²
Voorzieningen
Eigen parkeervoorzieningen aanwezig, buitenruimte aanwezig
Functie
Belegging
Beleggingstype
Winkelruimte
Regio
Noord-Brabant
Aantal zelfstandige verhuurbare eenheden
1
Oppervlakte
759 m²
Aantal huurders
1
Bruto aanvangsrendement
1%

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.