Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Noordstraat 36 in Tilburg 5038 EJ

Noordstraat 36

5038 EJ Tilburg
Vraagprijs € 1.595.000,- k.k. Huurprijs € 75.000,- p.j.

Omschrijving

NOORDSTRAAT 36 TILBURG

Villa De Vier Jaargetijden

Vanaf heden is de Villa te koop en ook per afzonderlijke ruimte huur!


DEELNEMER NVM OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 5 OKTOBER TUSSEN 11:00 UUR EN 15:00 UUR.

U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen!

TE KOOP/TE HUUR...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 759 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

NOORDSTRAAT 36 TILBURG

Villa De Vier Jaargetijden

Vanaf heden is de Villa te koop en ook per afzonderlijke ruimte huur!


DEELNEMER NVM OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 5 OKTOBER TUSSEN 11:00 UUR EN 15:00 UUR.

U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen!

TE KOOP/TE HUUR
Vraagprijs koop: euro 1.595.000
Vraagprijs huur: euro 75.000 per jaar.

of per ruimte

Begane grond:
Ontvangstkamer: euro 345 per maand (15 m2)
Heerenkamer: euro 595 per maand (31 m2)
Kamer en suite: euro 995 per maand (55 m2)
Tuinkamer en serre: euro 1.950 per maand (207 m2)
Keuken: apart te huur in combinatie met de kamer en suite (voormalige brasserie) of de tuinkamer en serre

Eerste verdieping:
Kantoor I: euro 450 per maand (25 m2)
Kantoor II: euro 295 per maand (11 m2)
Kantoor III: euro 695 per maand (38 m2)
Kantoor IV: euro 335 per maand (17 m2)

Tweede verdieping:
Zolder: euro 395 per maand (137 m2)

Tuin (bijvoorbeeld voor exposities): euro 195 per maand

Parkeerplaatsen: euro 95 per maand per stuk (15 stuks aanwezig)


Een van de bekendste en meest prestigieuze villa’s van Tilburg, Villa De Vier Jaargetijden.

Dit vrijstaand herenhuis is gelegen op een, grotendeels, ommuurd perceel van ruim 2.700 m2. De stadsvilla is gelegen in het hart van Tilburg. Op het terrein bevinden zich prachtige eeuwenoude kastanjebomen.

Natuurlijk staat Villa De Vier Jaargetijden bekend als uitspanning, horecagelegenheid, maar ook als voormalige fabrikantenvilla.
Het biedt door zijn bijzondere architectuur plezier voor iedereen, hoe wisselend het gebruik ook zou zijn. Let eens op de entree met de beelden op 3 meter hoogte, de enorm rijk versierde plafonds in relïef en kleur op de begane grond en zelfs op de verdieping vindt u bijzondere plafonds. Het prachtige beeld dat u krijgt als u het stadscentrum van Tilburg binnenkomt en ineens voor de villa staat, met het mooie hekwerk en de unieke gevel. Over de aangelegde achtertuin is dan nog niet eens gesproken. Kortom een genot voor de echte liefhebber van mooie en bijzondere objecten.

Perceel: 2.747 m2
Inhoud: 4.000 m3
Bouwjaar: circa 1850-1875 (en daarna verbouwd, waaronder in 1987, 1996 en 1998)
Oppervlak: 759 m2
Begane grond: 468 m2
Eerste verdieping: 153 m2
Tweede verdieping: 137 m2)

Indeling
Kelder: wijnkelder
Begane grond: entree, diverse kamers, keuken, balzaal, orangerie
Eerste verdieping: diverse kantoorruimten en keuken
Tweede verdieping: diverse ruimten en open zolder

Omschrijving

Begane grond:
U komt binnen in een hal. Deze is rijk versierd met een natuurstenen vloer, deuren en architraven in oude 19e eeuwse stijl en een zeer bijzonder plafond met hier de beelden waaraan de villa zijn naam ontleent.

Aan de rechterzijde is de ontvangstruimte. Deze is nu in gebruik als kantoor. Er is een versierde haard en ook hier is een sierlijk plafond.

Via een deur komt u in het tweede deel van de hal. Aan de rechterzijde is een deur naar de Heerenkamer, deze is nu in gebruik als eetzaal. Er is een visgraat parketvloer, een open haard en ook hier een fraai plafond.

Aan de linkerzijde zijn een tweetal vertrekken, de voormalige Salon met openhaard en de Rookkamer met duveltje; deze zijn samengevoegd tot wat nu de brasserie is. Hier vindt u ook een visgraatparketvloer, open haard, en wederom prachtige plafonds.

Verderop in de hal is aan de rechterzijde een dubbele toiletgroep.

Daarachter zijn een drietal achter elkaar liggende keukens met deels nieuw en deels oud (mogelijk origineel) tegelwerk. Daarachter is een bergruimte. In de tweede keuken vindt u de deur naar de kelder.

De kelder is net op stahoogte. Bijzonder zijn onder andere de gewelven en wijnvakken.

Aan de achterzijde zijn twee grote en nieuwe ruimten: de balzaal en de Orangerie. De nieuwe balzaal uit 1993, gedecoreerd door meesterschilder Roland Mutsaars, was genomineerd voor de schildersprijs van Nederland in dat jaar. Deze heeft een 19e eeuwse uitstraling met natuurstenen vloer, wanden met beschilderde panelen in natuursteenlook en een sierlijk plafond. Aan de linkerzijde vindt u toiletgroepen en is er een berging met zolder. De Orangerie is in een moderne stijl met leuk vloertegelwerk en veel glas (isolerende beglazing).

Eerste verdieping:

Via de trap in de hal komt u op de overloop van de eerste verdieping genaamd de Borgerie. Het gehele trappenhuis biedt een prachtige doorkijk naar de zolder.

Achter het trappenhuis is een versierde ruimte met toegang tot diverse vertrekken.

Aan de rechterzijde is een eerste kamer, nu in gebruik als vergaderruimte. Daarnaast is een tweede kamer, in gebruik als kantoor. Vervolgens zijn er een tweetal kamers samengevoegd. Deze zijn in gebruik als vergaderkamer. Aan de korte wand is een open haard.

Aan de linkerzijde is een vierde kamer met open haard en ingebouwde kluis. Vervolgens is een kamer omgebouwd tot keuken (met goederenlift). Links naast de trap is een toiletgroep.

De centrale ruimte op de verdieping is fraai met houten vloer, beschilderde wandpanelen en sierlijk plafond. De kamers hebben allen mooie plafonds, deels open haarden en hoge kozijnen met grote ramen.

Tweede verdieping:

Via het centrale trappenhuis komt u op de zolderverdieping.

Een deel van de zolder bestaat uit kleinere vertrekken met uitgetimmerde wanden.

Het grootste deel van de zolder is een open ruimte waarbij het dak, de houten balken en gesleepte schoorstenen mooi in beeld zijn.

Tuin:

Aan de voorzijde is een grote tuin. Deze is grotendeels voorzien van kiezels en er is deels een terras gemaakt. De tuin wordt omgegeven door een fraai hekwerk. Links naast de Villa is een berging/garage.
De achtertuin is in een traditionele Engelse stijl. In het midden is een groot kiezelpad en aan weerszijden zijn in een mooi evenwicht perkjes gemaakt. Achterin is een grote fontein. De tuin is deels ommuurd. In de tuin staan een viertal grote beelden en tuinmanshuisje.

Algemeen

- Zeer bijzonder object, uniek in zijn soort
- Met grote tuin rondom (en een perceel van ruim 2.700 m2)
- Gelegen in het centrum van Tilburg op 3 minuten loopafstand van centraal station en parkeergarage
- Er zijn talloze bijzondere elementen te vinden in het pand, zoals de gevel, de kozijnen ook van binnendeuren, vloeren, vele prachtige plafonds, het trappenhuis; om er maar enkele te noemen.
- In 2016 is de buitenkant geheel geschilderd en waar nodig gerenoveerd.

Bestemmingsplan en overige relevante zaken

Bestemming:
De bestemming van het object is terug te vinden op ruimtelijkeplannen.nl.

Volgens deze website is de bestemming:
Bestemmingsplan Binnenstad 2010
Gemengd-Binnenstad
Waarde-cultuurhistorie
Horeca categorie 2
Rijksmonument

Gemengd-Binnenstad houdt onder meer het volgende in:
- Bedrijfsactiviteiten categorie A en B
- Opslag
- Kantoren tot maximaal 250 m2
- Maatschappelijke voorzieningen
- Recreatie
- Detailhandel
- Sport
- Dienstverlening
- Wonen

Indien u wilt weten of de door u gewenste bestemming mogelijk is kunt u contact opnemen met de gemeente.

Monument:
Dit object is een rijksmonument (nummer 35722). In de bijlage is de redengevende omschrijving weergegeven.

Geschiedenis

Eigenlijk zijn er maar twee families eigenaar geweest van dit meer dan 100 jaar oude monument. Hieronder een kijkje in de geschiedenis van het pand en de eigenaren.

Familie Pollet
De Vrijstaande villa werd in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de van oorsprong Franse textielfamilie Pollet. Deze familie is een van de wollenstoffenfabrikanten, waar Tilburg groot mee is geworden. Er werkten meer dan 100 personen in de fabriek.

Familie Kerstens
Door vererving in de 20e eeuw komt de stadsvilla in eigendom van de familie Kerstens. Deze familie is een bekende wijnkopersfamilie in Tilburg. Dit bedrijf heeft zijn oorsprong in 1679 in Wernhout. In 1980 wordt het hofleverancier en in 1989 krijgt het het Koninklijk Wapen.

Dhr. Louis Janssens
In 1986 wordt door Makelaars- en assurantiekantoor J.H. Oldenkotte & Zn BV het pand aan Louis Janssens verkocht. De eerste verkoop van het meer dan 100-jaar oude object. De unieke inventaris van de villa is door veilinghuis Christie’s in Amsterdam geveild. Janssens maakt van de woning een partylocatie en bedenkt de nieuwe naam: Villa De Vier Jaargetijden. Genoemd naar de beeldjes in de entree.
In 2007 neemt de familie Kuit het stokje over en drijft enkele jaren de onderneming.
Daarna wordt het overgenomen door de huidige huurder: De Bonheur Groep samen met Prins Heerlijk.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.595.000,- kosten koper Huurprijs € 75.000,- per jaar Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 759 m² Perceeloppervlakte 2747 m² Inhoud 4000 m³ Aantal kamers 9 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gasketel Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren, betaald parkeren, parkeergarage, parkeervergunningen en op eigen terrein Parkeer capaciteit 15 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Horeca Huidige bestemming Gemengd-Binnenstad Kadastrale gegevens Gemeente Tilburg Sectie N Perceelnummer 12932 Oppervlakte 2747 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring